TEKMOVANJE V STRELJANJU

Admin
V soboto 5. novembra 2011 se je na strelišču v Panovcu pri Novi Gorici odvijala tekma v praktičnem streljanju s pištolo. Tekmo sta organizirala domače društvo za praktično streljanje in policijsko veteransko društvo Sever Severne Primorske. Kljub meglenemu in vlažnemu vremenu se je tekme udeležilo 23 strelcev med katerimi so bili policisti, vojaki, vojni veterani ter ljubitelji športnega streljanja iz Slovenije in R Italije. Pomerili so se v petih strelskih progah po tekmovalnih pravilih IPSC (International Practical Shooting Confederation). Tekme so se udeležili tudi člani našega društva in ekipno osvojili prvo mesto. Ekipo so sestavljali Martin Humar, Miran Marega in Maksimiljan Hvalec. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Strelskega društva Rifnik iz Šentjurja, na tretje mesto pa ekipa Zveze slovenskih častnikov Nova Gorica. Med posamezniki je prvo mesto osvojil Miran Marega, na drugo mesto se je uvrstil Iztok Tomšič na tretje pa Andrea Grando. Besedilo in foto: M. Marega