TRADICIONALNI POHOD V SPOMIN TREH VOJN

V soboto 19. avgusta 2023,  so člani Društva veteranov Sever Severne Primorske sodelovali pri organizaciji pohoda v spomin treh vojn v Ravnici. Pohod se je pričel v Ravnici in nadaljeval do vrha Škabrijela, kjer so se pohodniki padlim poklonili z minuto molka.  Sledil je spust do regionalne ceste Nova Gorica – Lokve v kraju Sleme  pri spominskem obeležju krajša slovesnost  padlim slovenskim vojakom na Škabrijelu.  

Zaključek pohoda v Ravnici s polaganjem venca pri spomeniku NOB in pri obeležju slovenske osamosvojitvene vojne 1991. Pohoda se je v toplem poletnem vremenu  udeležilo večje število veteranov veteranskih organizacij in drugih udeležencev.

V zaključku organizacije je potekala še krajša proslava v  okviru krajevne skupnosti Ravnica. Prisotne so pozdravili predsednik KS in podžupan MONG. Slavnostni govornik dr. Renato Podveršič je v govoru zelo nazorno opisal tri mejnike nastajanja slovenske  države. Nadaljevalo se je družabno srečanje veteranov in vaščanov krajevne skupnosti Ravnica.

 

Tekst: Bruno Ipavec

 Foto ; Stjepan Domjan