V DRAŽGOŠE PO POTI CANKARJEVEGA BATALJONA

V nedeljo, dne 14. 1. 2018, je v Dražgošah potekala osrednja spominska slovesnost v spomin na dogodke izpred 76. let, ko so v navedenem kraju borci Cankarjevega bataljona bojevali bitko z  nacističnim okupatorjem ter na v bitki padle partizane in domačine.

V spomin na dogodke že 61. leto potekajo spominske prireditve pod nazivom » Po stezah partizanske Jelovice « v sklopu katere je bil letos organiziran že 39. spominski pohod »Po poti Cankarjevega bataljona «.

Pohoda se je letos udeležilo 308 udeležencev iz vseh delov države in iz zamejstva, med pohodniki pa smo bili tudi člani Društva veteranov SEVER Severne Primorske. Pohodniki smo se na izhodišče pohoda na Pasjo ravan oz. naselje Črni vrh podali že v soboto v večernih urah, ob polnoči pa smo krenili na dobrih 35 km dolgo pot proti Dražgošam. Na pohodu nas je spremljalo spremenljivo zimsko vreme, po desetih urah hoje pa smo, po prečenju Poljanske in Selške doline ter okoliških hribov, prispeli na cilj v Dražgoše, kjer smo se udeležili spominske slovesnosti. 

Nekaj utrinkov s pohoda je ujetih na priloženih fotografijah.

Besedilo in fotografije: Marjan Sivka