VELESLALOM CERKNO 2018

27. januarja 2018 je na SC Cerkno potekala jubilejna 41. prireditev Partizanske smučine - Cerkno '45. Prireditev je posvečena spominu na prve organizirane partizanske smučarske tekme v skokih, veleslalomu in teku na smučeh na osvobojenem ozemlju Cerkljanske sredi tedanje okupirane Evrope 20. in 21. januarja 1945.

V prelepem sončnem vremenu se je na startu veleslaloma zbralo preko 300 tekmovalcev. Med njimi tudi naša dva člana Milan Zupan in Dean Čoha. Nastopili so pripadniki Slovenske vojske, borci in člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB, Zveza veteranov vojne za Slovenijo je izvedla 14. člansko prvenstvo, svojo tekmo pa smo imeli tudi člani Policijskih veteranskih društev Sever in člani Zveze slovenskih častnikov.

Otvoritvena slovesnost se ne začela s simbolnim preletom helikopterja Slovenske vojske. Zbrane sta nagovorila župan občine Cerkno Jurij Kovačič in predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas. Vztrajni delavci SC Cerkno so na progi LOM-3 in LOM-4 pripravili dve smučarski progi, ki sta »zdržali« vse tekmovalce, za izvrstno organizacijo in izvedbo tekem pa so poskrbeli člani Trim kluba Cerkno.

V kategoriji veteranov Sever je nastopilo 62 tekmovalk in tekmovalcev iz desetih društev Sever. Med policijskimi veterani je zmagala ekipa PVD Sever Zasavje, pred PVD Sever Gorenjska in PVD Sever za Pomurje.

Slavnostna prireditev s podelitvijo medalj in pokalov se je nadaljevala ob 15.30 uri v Hotelu Cerkno, kjer so v kulturnem programu nastopili kvintet policijskega orkestra, učenci OŠ Cerkno in ženski pevski zbor Iris. Slavnostni govornik je bil državni sekretar v ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak.

Tekst: A. Pozvek

Foto: Nevenka Vidmar