VRTOJBA - OKROGLA MIZA O VLOGI MSNZ

Člani DVSSP -  pododbora Vrtojba so se petek, 26. 1. 2024,  zbrali v  dvorani Mladinskega centra v Vrtojbi. Predsednik pododbora Marjan Sivka  je na srečanje pripeljal več kot polovico pododbora.

Prisotne je pozdravil predsednik Vidmar, ki je  navzočim predstavil vlogo Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) v času pred osamosvajanja države Slovenije.  V nadaljevanju  se je v obliki okrogle mize  razpravljalo o navedenih dogodkih in okoliščinah takratnega delovanja Milice. Udeleženci so si ogledali tudi razstavo z navedeno vsebino.

Srečanje  je bila tudi priložnost za dogovor med člani pododbora o vodenju pododbora v prihodnje.  Soglasno so potrdili, da bo pododbor ponovno  vodil  Marjan Sivka, njegov namestnik pa bo Drago Kuhar. Hkrati pa so se člani odločili o nadaljnji podpori dosedanjim članom vodstva društva.

In v zaključku je sledilo prijateljsko druženje veteranov. Za vse je bilo srečanje  priložnost za ponovno  obujanje spominov  z nekdanjimi sodelavci v  dogodkih osamosvajanja države Slovenije.

Bruno Ipavec

Foto Marjan Sivka