ZAHVALA HRANITELJEM OROŽJA TERITORIJALNE OBRAMBE

Dne 25.06.2021 smo se s praporjem udeležili odkritja spominskih plošč hraniteljem orožja v osamosvojitveni vojni v organizaciji ZVVS na kobariškem:

Ob 08.00 uri je bilo odkritje spominske plošče v vasi Svino štev 7, pri Janku Volariču, slavnostni govornik Vito Berginc. Ob 09.00  je bilo odkritje spominske plošče v vasi Ladra štev39, pri Dejanu Gabrijelu, slavnostni govornik je bil Tomo Maglica. Ob 10.00 uri je bilo odkritje spominske plošče v vasi Smast štev. 17, slavnostni govornik je bil Jože Režonja. Dne 26.06.2021 smo se udeležili odkritja spominski plošč hraniteljem orožja v organizaciji ZVVS na bovškem in sicer ob 17.00 uri v vasi Kal Koritnica štev. 6 pri Petru Sovdat, slavnostni govornik je bil Vlado Lipovec in ob 18.00 uri v Čezsoči štev. 62 pri  Zdenku Čopi slavnostni govornik pa je bil Vojko Štih.

Po uradnem delu vsakega odkritja spominske plošče je sledilo prijateljsko druženje. Zvečer ob 20.00 uri smo se  udeležili osrednje občinske proslave.

Slike in tekst Alojzij Mohorčič