ZBOR ČLANOV DRUŠTVA

V petek, 8. aprila 2022 je v Dijaškem domu v Novi Gorici potekal redni letni Zbor članov Društva veteranov Sever Severne Primorske. Člani društva so se seznanili z delom društva v letu 2021. Po poročilu predsednika in vseh organov društva  je bilo ugotovljeno, da  je društvo naloge, ki si jih je v letu 2021 načrtovalo, kljub epidemiji Covida 19 v glavnem tudi opravilo.

Društvo je na zboru članov sprejelo tudi načrt dela za leto 2022. Načrt je predstavil predsednik društva  Angel Vidmar. Navzoči člani pa so ga soglasno sprejeli. Za opravljene naloge gre zasluga vsem aktivnim pripadnikom društva. Prav zaradi tega  so  nekateri člani društva  prejeli tudi priznanja Združenja SEVER. Priznanja so prijeli; Renato FABJAN, bronasti znak osamosvojitve, Egon DEVETAK in Milena AMBROŽIČ, bronasti znak, Vido ŠIBELJA in Marjan SIVKA, zlati znak ter Drago KOSMAČ, posebno priznanje za zasluge med osamosvojitveno vojno leta 91.

Priznanja  sta  podelila predsednik Združenja SEVER, dr. Tomaž Čas in Angel Vidmar, predsednik društva in podpredsednik Združenja.

Zbor se je zaključil z družabnim srečanjem z obujanjem spominov iz preteklosti in vizijo pogleda v naprej.

Tekst in foto : Vid ŠIBELJA